Energie eoliana – informatii complete despre energie eoliana

Centrale eoliene si turbine eoliene

O turbina eoliana este un dispozitiv ce transforma miscarea kinetica a palelor unei elice in energie mecanica. Daca aceasta energie mecanica este apoi transformata in electricitate avem de-a face cu un generator alimentat cu vant/convertor de energie eoliana. Termenul care s-a improprietarit insa este “turbina eoliana”.

Impropriu denumite, centralele eoliene sunt, ferme de turbine eoliene, ce sunt conectate la reteaua de distributie a curentului. In componenta unei centrale eoliene nu intra doar turbinele ci si redresoare de curent, transformatoarele si corectoare ale factorului de putere al curentului. In amplasarea centralelor eoliene se tine cont de valoarea vantului in zona, pretul terenului, impactul vizual si asupra structurilor din vecinatate si apropierea de reteaua de distribuie a curentului.

Tipuri de turbine eoliene

Turbine cu axa orizontala – rotorul si generatorul de curent sunt pozitionate in varful turnului si trebuie aliniate pe directia vantului. Turbinele mici sunt orientate cu ajutorul unei aripioare, iar cele mari folosesc senzori si servomotoare pentru a se alinia pe directia vantului. Majoritatea turbinelor cu axa orizontala au si o cutie de viteze care transforma miscarea de rotatie lenta a palelor intr-una mai rapida, necesara pentru a creste eficienta generatorului de curent.

Deoarece turnul produce turbulente aerodinamice in urma sa rotorul turbinei este pozitionat in fata. Palele turbinei sunt rezistente pentru a nu fi indoite si impinse in turnul pe care sunt instalate de vanturile puternice. In plus palele sunt departate de turn si usor inclinate.

Exista si turbine cu axa orizontale cu rotorul plasat in spatele turnului. Astfel de turbine au avantajul ca palele elicei se pot indoi, reducand suprafata care se opune vantului la viteze mari si nici nu trebuie orientate in directia vantului, acest lucru facandu-se automat datorita constructiei. Din cauza turbulentelor insa majoritatea turbinelor cu axa orizontala au rotorul plasat in fata turnului.

Turbine cu axa verticala – generatorul si toate componentele mai sofisticate sunt plasate la baza turnului, usurand astfel instalarea si mentenanta. Principalele tipuri sunt: Darrieus, Gorlov, Giromill si Savonius.

In functie de locatia turbinelor ele poti fi categorisite in turbine de tarm si turbine plasate in largul marilor si oceanelor.Ultimele posturi despre Energie Eoliana


Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS


cautam colabotarori

Cautam colaboratori pentru comercializarea de turbine eoliene, centrale si mori de vant si alte dispozitive de producere a energiei alternative cu ajutorul vantului in cadrul unui magazin online pe aceasta tema, ce va fi lansat in urmatoarele saptamani.

Voi veniti cu produsele, noi venim cu oamenii interesati si potentialii clienti. Nu cautam sa distribuim produsele noastre prin cineva, cautam colaboratori care sa distribuie produsele lor prin noi.

Daca sunteti interesati sau doriti mai multe detalii, va rugam sa ne trimiteti un email pe adresa:


email at energeia punct ro
Posturi recomandate despre Energie Eoliana
130 Comentarii la “Centrale eoliene si turbine eoliene”
 1. andreea

  de unde pot sa fac si eu rost de o centrala eoliana si a-si dori sa stiu cat mar costa

 2. Aura

  si eu vreau sa stiu cum pot achizitiona o centrala eoliana si as avea nevoie de o oferta de preturi

 3. Aura

  si eu vreau sa stiu acelasi lucru

 4. iulian

  si eu as vrea sa stiu de unde se cumpara,si daca se poate si un pret informativ ms

 5. Calin Domnita

  Sunt interesat si eu de o centrala eoliana cu puterea intre 10 – 15 Kw , ma interseaza datele tehnice , lucrari de C.+ M. necesare si pretul

 6. IAcob Nicolae

  As dori mai multe detali legate de :achitionare ,intretinere ,preturi pentru un sitem complect eolian

 7. Tudor Catalin

  Buna ziua,
  as dori mai multe detali legate de :achitionare ,intretinere ,preturi pentru un sitem complect eolian.
  Multumesc

 8. angela

  si eu as dori o centrala eoliana si mar interesa pretul , si datele tehnice de montaj(inaltime , etc….)

 9. dragos

  acum incercam impementarea in nordul romaniei a unui proiect amplu de amplasare a mai multor turbine eoliene.reprezint o firma din italia dispusa sa investeasca masiv in zona .

 10. dee@

  luati id meu ca am nevoie de nijte ajutor

 11. florin

  numai scrieti ca nu raspunde nimeni. o eoliana e undeva la 37mii euro, iar asta cu “casa verde” e o goanga electorala. oricum plafonul de cheltuieli e limitat si tot smecherii vor lua cu 90% subventie.

 12. Florin, depinde de cum va fi formulata legea. Evident ca si noi nu prea credem in marinimia guvernului, dar poate ar fi bine sa ii dam crezare. Cine stie, poate nu este “doar” propaganda electorala.

  Cat timp nu s-a dat publicitatii formularea legii suntem in carti, ca sa zic asa.

 13. victor

  sunt interesat de o instalatie eoliana pentru o putere de 24 KW. Ma poate ajuta cineva cu pteruri si eventual cum e treaba cu subventia de 90%?
  Multumesc.

 14. enzo

  De ce, in toate prezentarile nu sunt date informatii cu privire la nivelul preturilor ???????

 15. Enzo, nivelul preturilor difera in functie de puterea obtinuta, de dimensiunile turbinei, de marca samd. Nu putem trage noi o linie si calculat un pret mediu, pentru ca n-ar fi relevant.

  Si in plus prezentarile sunt de multe ori stiri, in care se anunta noi produse, care nu se gasesc inca pe piata.

 16. enzo

  Cred ca este ceva defect. Am gasit preturi pe un alt site. Dar in Romania preturilepe acest produs sunt de 3.000euro/Kw, iar in strainatate acelasi produs este oferit cu 1.000 $/Kw.

 17. soryn

  Buna ziua ,
  intentionez sa achizitionez un astfel de sistem si ma intereseaza mai multe informatii despre achizitionare ,preturi,intretinere .Va multumesc

 18. ghiursel

  caut oferte pentru sisteme eoliene, solare si pompe de caldura pentru o constructie pe malul marii

 19. ENERGIA FIE CU VOI !
  Puteti gasi la noi oferte clare de sisteme eoliene complete,inclusiv preturi.Deasemeni ,gasiti panouri fotovoltaice si hidroturbine.
  Cu stima, Intergreeen.

 20. petre

  sunt interesat sa cumpar o instalatie eoliana pentru independenta energetica intr-o zona de munte ne puteti ajuta in acest sens si la ce pret .

 21. Luiza

  un sistem incepe de la 1300 de euro pe 1kw in functie de cat vrei inmultesti 1300 cu kw,
  pt mai multe informatii pe eolienedobrogea2yahoo.com

 22. doresc sa stiu cat costa o centrala eoliana pentru o
  casa de 500mp cu un consum pe luna 500kilovati

  doresc un raspuns

  VA MULTUMESC!!!!!!!

 23. Cristian Lungu

  Dimensionarea unei turbine eoliene se face tinand seama de consumul lunar de curent al beneficiarului, durata temporala pentru care se doreste autonomia totala, viteza medie lunara si anuala a vantului in acea locatie, existenta si marimea obstacolelor tip copaci sau cladiri din jurul amplasamentului potential al turbinei.
  Daca viteza medie a vantului este mica, adica 3…4m/s, se va alege o turbina eoliana cu ax vertical. Aceste turbine, in special cele Savonius, sunt cele mai potrivite pentru aceste viteze ale vantului.
  Un alt criteriu este PUTEREA generata la aceste viteze mici ale vantului. Se va alege o turbina care va genera minim 1kW la 4m/s.
  Nu va lasati indusi in eroare de puterea NOMINALA a turbinei. Aceasta valoare este data pentru o viteza standard a vantului de 10m/s. Urmariti cu atentia graficul puterii turbinei la viteza vantului din locatia dumneavoastra. Asa veti sti cu mai multa precizie ce turbina trebuie sa cumparati.

 24. fiind o societate cu experienta de citiva ani ce am functionat in grecia, cea mai buna alternativa pentru romanul de rind este sa opteze pentru plata unui sistem -eoliana, panouri solare, invertoare, controlor,etc, raportat la kwh efectiv furnizati ,noi reusind sa ajungem undeva la 1e/1w. dupa comenzile pe care le avem, cred ca e f. avantajos, pentru detalii tehnice 0721410973

 25. Traian

  Visul este realizat.Cum in alta parte nu am putut construi o casa pe plaja,visand laMalibu
  m-am intors stricto-puncto in Romania sa-mi realizez visul.Casa este superba.Am facut
  sute de fotografii,si m-am linistit.Caut o firma serioasa din California,sa m-a ajute sa
  fac cea mai ieftina si spectaculoasa IMPLOZIE a casei,dupa care sa plec de unde am
  venit.Nu am apa,gaze,canal,curent electric.Am o gramada de GINITORI care-mi dau tar-coale sa unfle termopanili,chiuvetili,closetili,gresiili,marmorili,usili,si parchetili.EU FIIND
  ACOLO.Daca parasesc locul,evident ca vor uschi si casa.Mai bine o dau la IMPLOZIE,fac
  o filmare pe cinste si cu prietenii atacam faimosul ZORBA…cea mai misto prabusire dupa mierleala lui Ceausescu…Dar,pina atunci, ma intereseaza o turbina eoliana pentru
  15-20 KW LA PRETURILI CELE MAI CONVENABILISIME.,in masura in care pretentia nu
  este extravaganta,absurda si desantata.Daca fac rost de curent,fac o gaura cu burghiul
  si-mi fac hasna,o alta gaura cu burghiul si tisneste apa,mai dau o gaura la sol si apar
  gazele …lui Nea Patriciu babanu.C-asa-i acilea.Intai faci casa si dupa aia dai gaurili.Fara
  misto.Ma intereseaza euliana.Dac n-o fi nici asta ,ma multumesc si cu XANTIPA…

 26. Mihai

  o centrala electrica eoliana de 10-12KW e in jurul a 15000 EURO depinde la ce va fi folosita, costurile de conectare la SEN (Sistemul Energetic National) vor fluctua in functie de ce va face centrala, ea poate fi folosita la injectarea energiei produse in SEN sau la utilizarea ei pentru nevoile proprii fapt ce ar duce si la montarea unui grup generator si a unor acumulatori, cel mai ieftin este incheierea unui contract cu enel, electrica sau eon, in vederea cuplarii acestor centrale la SEN, astfel incat prin producerea energiei de catre centrala sa va acoperiti costurile centralei si a nevoilor personale ( incalzire in mare parte si aparatura electrocasnica), dar trebuie sa aveti mare grija pe langa costul centralei vor fi costuri destul de piperate pentru proiectare si montaj, racord… practic suma se dubleaza… la centralele mici si devine oarecum avantajoasa la o investitie mare ( conectarea unor centrale de cel putin 250-300KW ) costurile se ridica la cel putin 200000 euro in cazul acestora daca sunt la SH sau 400000-500000 euro la cele noi in aceste costuri fiind incluse costurile de proiectare, autorizare, racord etc… la cele SH trebuie avuta foarte mare grija pe partea de proiectare deoarece nu se va permite racordarea acestora si punerea in functiune decat daca centrala va respecta toate cerintele cerute prin avizul tehnic de racordare, iar daca centrala nu are capacitatea proprie da a adapta ( frecventa, tensiune, putere..) pentru ca aceasta sa se muleze pe SEN atunci proiectantul trebuie sa conceapa un sistem foarte bun de protectie a SEN ( relee, sisteme de automatizare…..)… sunt foarte multe de discutat in aceasta privinta si inainte de toate trebuie sa faceti un studiu de vant pentru a vedea daca este rentanta montarea unei astfel de turbine ( min 4-5m/s deja este bine)… vor urma si alte dezvaluiri pe viitor.. sa aveti o zi buna in continuare!

 27. Deea

  Cum pot face un studiu de vant ?sau cine este in masura sa o faca ? Multumesc!

 28. consumator de energie

  mar interesa si pe mine o turbina eoliana care sa produca cam 10 kw de antrenarea ei ma ocup eu nu-mi trebuie vint nici soare. doar cit ar costa la mina a doua… poate cineva sa-mi zica un pret informativ ca sugacii astia nu dau nici unul detalii clare cit costa

 29. sorin

  salut!
  ce sa zic am incercat sa construesc cite ceva da nu mi-au esit decit jucarii care au fost
  “eficiente”doar la privit ma refer la moristi cum le zic eu>
  ma gindesc serios la constructia unei alte turbine sper sa mearga darrieus par mai simplu de construit poate merge din lemn si armata cu fibre de fibra de sticla ma refer la aripi adica ce intra in vint si trebuesc bine executate.am inteles ca trebuie sa fie perpendiculare pe brate.
  poate ii pun si un alternator de masina stiu ca e cam slab da sa merarga .
  poate iarna incalzesc apartamentu ca tot l’am izolat si consum putin gaz
  cam 24 de metri cubi pe luna poate asta imi da un plus de caldura iarna si vara il cuplez la un boilar si fac apa calda
  eu stau la bloc da in coltu blocului sint singuru care nu am inchis balconu si am in curent mare in coltul balconului o poate acum il valorific cumva.
  daca scot 200 de w putere pe ora e super nu stiu ce curent furnizeaza un alternator da poate rezistenta il va folosi si cu ajutorul lu jule adica efectu curentului electric convertesc in caldura nu am nevoie de stabilizatoare de tensiune sau se intensitate acolo poate il inghite rezistenta fara probleme
  va salut pe toti si eu cred ca viitoru ii apartine electricitati optinuta ecologic .

 30. doresc sa stiu cat costa o centrala eoliana care sa imi dea pe luna 150 kw pe luna

 31. Cristian Lungu

  Pentru Florin: Care este viteza medie a vantului in locatia unde vreti sa instalati turbina? In functie de aceasta valoare, se poate aproxima cu destula precizie ce tip de turbina va trebuie si putere nominala trebuie sa aiba.
  In afara de asta, un element extrem de important este autonomia energetica pe care o doriti in conditiile in care nu exista vand deloc. Acest aspect vizeaza capacitatea totala a bateriilor de acumulatoare ce sunt necesare pentru asigurarea autonomiei propuse.
  Din ce cereti dumneavoastra, ar rezulta o putere consumata zilnica de 5kW. In aceste conditii, va trebuie o turbina eoliana de 1kW la 4..5m/s (se ia in considerare o miscare a aerului la 3…5m/s timp de cateva ore intr-un un interval de 24h).
  Va mai trebuie minim 6 acumulatori de 2V si 1000A, plus partea electronica aferenta.
  Turbina poate costa undeva intre 2 si 2,3E / W. Acumulatorii costa cam 300E bucata iar partea electronica cam 1000E.
  In total, undeva in jurul a 8000E… Pretul va creste – datorita acumulatorilor – daca doriti o autonomie energetica mai mare de trei zile…

 32. loredana

  Buna ziua!
  Ma intereseaza daca puteti sa imi spuneti daca as putea sa utilizez o eoliana pt a avea energie electrica la o casa P+1+M , sc 140mp , daca da,costurile la care s-ar ridica investitia.
  Va multumesc!

 33. Ovidiu

  Cine doreste detalii despre instalatii eoliene sa ma contacteze pe yahoo messenger,ID: oferte_2014

  Asigur vinzare,montare,intretinere,garantie.

 34. Florine pt 150kw/luna costa 799 euro 300w/h bateriile incluse in pret. Se instaleaza de catre beneficiar. 24 luni garantie

 35. marian

  salut sint interesat de achizitia unei turbin eoliene de 250kw sau de dezvoltarea unei afaceri pe aceasta tema .Detin o suprafata de 7h teren arabil in judetul Galati nu am facut studiu de vint dar fiind din zona consider ca este fvorabila acestui gen de afacere deoarece vintul sufla continu si cu intensitate.Nu detin informatii in demararea afacerii si nici nu stiu daca noi astia mai mici sintem luati inseama cu asa ceva nu stiu daca ni se permite racordare la sistemul national.Daca poate cineva sa ma indrume sau daca este iteresat de vreo colaborare de parteneriat sau de consultanta il rog sa ma contacyeze la tel. 0745824359.Cu respect.

 36. Daca va intereseaza o oferta completa pentru sisteme solare, eoliene, fotovoltaice, ma puteti contacta sunairgy@yahoo.com ‘ofertele sunt gratis’

 37. Liviuoffice@powergreen.ro trimitet-mi un mail sau intrati pe site acolo sunt si preturi

 38. doresc sa stiu de unde pot cumpara doar motorul de eoliana fara pale si stalp
  doar motorul 1kw

  doresc un raspuns urgent

 39. Nu am facut un calcul dar ca sa imi alimenteze 4 becuri de 100 de watti , un frigider mai maricel si 3 televizoare si un calculator cam ce tip de eoliana mi-ar trebui ?

 40. powergreeen.ro turbine eoliene pentru uz casnic si industrial la cele mai mici preturi. Kituri complete cu baterii si montaj inclus in pret.

 41. Pentru tine ar fi potrivit un generator eolian de 2-3 Kw

 42. Cruif

  Daca toata lumea pune intrebari ,despre aceste turbune eoliene ,care o sa aduca linistea pe pamant, atunci responsabili din Statul Roman care au sarcina sa promoveze folosirea acestui sistem ,nu fac nimic,nu dau date suficente si pe intelesul tuturor, totul e la bunavointa celor care au aceasta pasiune , dar cei de la ANRE nimic concret la promovarea acestora , si mai vrem progres.
  Eu as vrea cam acest gen de date ;
  Puterea unei turbine este proprtionala cu inaltimea ?
  Puterea este proportionala cu viteza vantului?
  puterea este proportionala cu lungimea palelor?
  Ceva relattii de acest gen ne-ar crea o imagina mai practica, si o speranta de a investi , dar asa in zvonuri ” ca e scump ca nu merita decat daca bate vantul etec etc” nu merge sa investesti si vinzi seminte

 43. marius

  as vrea sa montez o instalatie eoliana sau fotovoltaica de min 4kw
  ma poate ajuta cineva cu sfaturi sau oferta de pret?

 44. va recomand 2 de 2kW sau una de 5 kW
  una de 2kW este in jur de 2600euro kit complet iar una de 5kW este 6800euro
  intra pe powergreen.ro si gasesti acolo pretul detaliat.

 45. pai pretul ar fi aproximativ 300.000 euro turbina

 46. Roata

  buna ziua e intr-adevar o oportunitate energia din resurse regenerabile si ar trebui dezvoltat domeniul pe plan national… dar pana una alta as avea si eu o intrebare, cate instalatii eoliene si de ce putere ar fi nevoie pentru alimentarea autonoma a unei comunitati montane de aproximativ 2500 de locuitori
  va multumesc

 47. pt. Roata
  pentru o comunitate de 2500 locuitori ar fi necesara o turbina eoliana de 0,5 MW – 1MW
  pt. Marius
  O instalatie eoliana de 5kW costa 6800euro fara acumulatori sau 2 de 2kW 5200euro
  powergreen.ro – preturi turbine eoliene

 48. progreenenergy monteaza asemenea sisteme proprii de producere a energiei electrice la pretul de aprox 1500 euro- kw functie de zona din tara, derulind in prezent contracte pentru a putea monta in viitor si in sistem plata in rate lunare. informatii tel0721410973

 49. Maftei George

  Livram si montam centrale eoliene intre 200W si 30 Kw.
  Sistem unic de montaj hidraulic pentru sistemele mari inclusiv 10, 20 30 Kw, practic manopera scade foarte mult datorita utilizarii acestor sisteme. Montajul este usor putindu-se efectua si de beneficiar.
  Costul mentenantei este mic deorece stilpul se poate cobori pina la nivelul solului oricind este necesar o interventie asupra generatorului.
  Kitul contine inclusiv compresor si brate hidraulice.

  Sistemul hidraulic poate fi comndat si manul dar numai pentru unitti sub 2 Kw.
  Tel 0767216161
  Dna audio srl Iasi

 50. Gigi

  Gasim un site ceva despre progreenenergy, unde putem sa vedem oferta si sa gasim mai multe informatii?

 51. SC ENERGOROLAND SRL

  Vinde, proiecteaza si monteaza sisteme energetice si termice bazate pe panouri solare, tuburi vidate si generatoare eoliene de ultima generatie la cele mai bune preturi , importate direct de la fabricant.

  Contact : Roland Mindrila
  Tel : 0743197995

 52. tvr

  Buna! Daca vrei electrica si n-ai lovele prea multe,fa-ti o eoliana,daca mai si sufla vantul.Exagerat 1500euro pe kw.Cautati in almanahele lui Hugh Piggott Windpower pe goagle,pe bune.Daca mai aveti prieteni strungari,frezori,tamplari(chiar si de pahariade usoare) rezolvi eoliana, cam cu 1200 roni(1,5kw). Am facut una,merge de aproape 3 ani la tara(1 televizor,8 becuri economice,hidrofor 800watti).Folosesc bateria de la tractor 240A.E mult de munca sa o realizezi dar ai o satisfactie cand vin an control cei de la electrica cu jandarmi sa te amendeze ca furi curent si sa-i trimiti la plimbare.Anul asta mai montez 2 , cumpar baterii adevarate(400euro) ,frigider.Sunt site-uri unde gasiti tot feluri de amatori care si-au construit eoliene(generator eolian,regulator electronic,invertor).Gasiti si gata facute cu regulator,invertor ,elice,stalpi,ancore la preturi rezonabile(600-900euro).Acumulatorii se cumpara separat. Intrati pe net.Bafta maini andemanatice si nu le mai tineti antinse la analtimile lor ca o sa traiti bine !(sanchi)

 53. dumitriu

  As dori sa stiu pe o suprafata de 1600.00 mp cate turbine as putea sa montez si care ar fi costul lor. Turbinele se pot monta si in cartiere marginase ale orasului?

 54. costel

  pt tvr pune frate o poza da detalii ca de vorbit ne pricepem toti da un nume de sait da detalii ca altfel nu tecrede nimeni

 55. tvr

  Buna ziua! D-le Costel ,intrati pe google GENERATOARE EOLIENE si la INSTALATIE EOLIANA,COMPONENTE INSTALATIE EOLIANA-FORUM SOFTPEDIA gasiti tot ce va intereseaza,foarte detaliat.Un email , un telefon ca sa va pot posta poze.

 56. cristian

  pt tvr
  salut
  cum fac sa aflu si eu mai multe detalii de la tine despre genratoarele astea eoliene ca sunt f interesat .?
  iti las un nr de tel 0767444911

 57. tvr

  Ptr. Cristian Detaliile despre generatoare eoliene le-am aflat tot de pe siteuri: http://www.otherpower .com/otherpower wind.htm (an engleza le traduci cu google translate) generatoare eoliene,forum softpedia ,Hugh Piggott wind power si altele.Cateva detalii de constructie: locatia sa beneficieze de vant (la mine e camp deschis) discurile mi le-a facut un prieten strungar,la fel si fuzeta.Magnetii i-am procurat de la o firma si au costat destul de mult(se folosesc magneti neodymium) rasina epoxidica (sicadur,epojet) se gaseste la firme cu produse ptr. constructii,sirma emailata pentru bobine -la depozitele de electrice- eliciile le-am confectionat din schanduri ampreuna c-un prieten tamplar(cauta pe net la blades mai detailat) tevi ,suruburi piulite,prezoane,rulmenti din comert,targ de la dezmembrari si altele.Regulatorul electronic,invertorul(sinusoida modificata )le-am facut eu(sant electronist).Ptr. frigider trebuie un invertor sinus pur.Vorbim deschis cu placere.N-am telefon mobil si nici nu-mi place.

 58. pentru tvr.- in primul rind pacat ca nu te recomanzi cu numele real, apoi refati calculele. orice sistem sigur de producere a energiei electrice trebuie obligatoriu sa contina si panouri fotovoltaice, care va rog sa cautati cu atentie preturile lor, apoi toate materialele sa fie de buna calitate nu chinezarii iar acumulatorii sa fie obligatoriu solari cu gel , nu normali auto, invertoarele sa fie cu sinusoida pura si nu modificata. Dupa ce recalculati totul, si adaugati si tva-ul,toate taxele pentru stat si absolut toate costurile va rog daca puteti sa va mai sustineti preturile dvs,, exagerate,, si va rog sa urmariti preturile la toate firmele din tara care monteaza aceste sisteme. Scuze daca v-am suparat cumva..

 59. tvr

  Eu nu folosesc invertor auto,sinusoida modificata nu prea e acceptata de motoarele asincrone(frigider) .Cel care si-l fac electronistii (forma dr. 5ms ,adica 50hz)este foarte bine acceptat de aparatura electrocasnica,hidrofor,tv.,etc.Randamentul pe bateria de la tract. este destul de mica,dar sunt multumit.Baterii 2V 400A X6elementi am gasit la2100roni,garantie 3ani cu tva.Eu castig banul cu greu,nu dau 1500 euro pe 1kv.,atata timp cand mai stiu sa fac ceva.Nu folosesc chinazarii.Intrati va rog pe saituri si sa vedeti ce generatoare eoliene si ce instalatii si-au facut ”amatorii”.Mai ieftin vand strainii eoliene ,nu chinazarii,decat……….ai nostrii.Nu-mi fac reclama ca sa castig ci ca sa ma folosesc de ceea ce fac. Ptr.A. Dohotaru

 60. pentru orice fel de detalii despre centrale eoliene de orice putere, montaj, preturi ne puteti contacta la office@newenergy.ro. montam si distribuim centrale eoliene in toata romania. Produsele sunt fabricate in europa Spania, Italia si Germania. 0040753055799, 00400753036024

 61. mosul

  Nu ai tu bani de centrala eoliana, o centrala eoliana costa cel putin 250.000 de lire

 62. florentina

  pt tvr
  salut

  Ne intereseaza si pe noi mai multe detalii de la tine despre generatoarele astea eoliene.Va las un nr de telefon.0722.200.501

 63. Cine se pricepe si doreste sa-si ocupe timpu poate sa faca o turbina eoliana “din gunoaie” foarte ieftin, dar pentru ceilalti care doresc sa benefieze de tehnologie de ultima ora la preturi foarte mici :
  turbina eoliana de 600W cu inverter de 1000W in jur de 1900euro
  turbina eoliana de 1kW cu inverter de 2kW in jur de 2600euro (kit complet cu stalp inclus)
  powergreen.ro 0723762939

 64. Am gasit niste posibilitati de a mari semnificativ productia de energie electrica cu cel putin 6-8kw/h pe unitatea de generator eolian. Un camp eolian care are 100 de generatoare va produce energie electrica in plus de 100 x 6-8kw/h = 600 – 800 kw/h.
  Tel. 0721. 405. 788.

  Cu respect si consideratiune : flg.

 65. florin

  buna ziua de unde pot lua o centrala eoliana in rate pe luna doresc sa cumpar

  o zi buna

 66. cali

  Salut !
  As fi interesat de un sistem eolian care sa verse energie in sistemul energetic local si eu sa consum tot de acolo. Nu doresc sa investesc un stocare de energie sau invertoare. Pentru casa si familia mea as avea nevoie de maxim 500kW intr-o luna. Poate sa ma ajute cineva cu cateva informati despre un astfel de sistem, care s-ar preta mai bine pentru zona Sibiu, ce preturi se practica pe piata pentru un astfel de consum ?
  Multumesc !!!

 67. Pentru Cali!

  Pentru a va conecta la reteaua de electricitate trebuie sa cereti aprobare la ei si pentru un sistem mic nu cred ca obtineti aprobare. Pentru a produce necesarul mentionat e nevoie de o turbina eoliana cu puterea intre 1kW-2kW minim in functie de viteza medie a vantului. Pentru a va conecta la reteau de tensiune trebuie sa folositi un invertor on – grid.
  Vizitati site-ul powergreen.ro pentru mai multe detalii scrieti-mi un e-mai.

 68. Cristian Lungu

  Pt. Cali:

  Din nefericire, in zona Sibiu nu prea bate vantul. Dar poate ca sunteti pozitionat intr-un microareal unde bate vantul destul de mult intr-un an… Asta ar fi bine, deoarece acoperirea unui consum de 500kW lunar este dificil de realizat fara un sistem puternic…
  Ar trebui sa masurati viteza vantului in arealul dumneavoastra. Asa veti avea o imagine mai corecta asupra directiilor spre care va veti indrepta. Daca nu bate vantul suficient de tare si de mult, va puteti orienta catre panourile solare montate pe heliostate. Un sistem de 1,5kW costa 3000E, deci 2E/W la care se adauga un invertor de aprox. 600E. Un asemenea sistem genereaza cam 2,5MWh/an. Vanzand curentul electric la actualele preturi de 6 certificate verzi/MW, obtineti o amortizare rapida a investitiei si posibilitatea unui profit frumos intr-un timp relativ scurt. Pe eoliene costurile sunt aproximativ la fel, insa acestea depind de durata si intensitatea vantului…

  O zi buna!

 69. cali

  Multumesc lui Liviu si lui Cristian !
  Randurile voastre chiar imi sunt de ajutor. Dupa ce ma mai documentez si daca ma simt in stare, financiar, o sa va mai contactez. O sa incerc si la Electrica sa vad ce posibilitati exista.
  As fi dorit un sistem eolian pentru ca, pe casa si spre sud am deja panouri solare pt A.C.M. si nu mai e loc de inca doua.

  Cu stima !

  Cali…..

 70. guni

  salut, vreau sami fac o casa cam de 180 m patrati si as vrea sa-mi cumpar o eoliana cu panouri cu tot tacamul, cu ea vreau sa incalzesc si casa printro centrala electrica. stiti cumva cam cat ma costa?

 71. Pentru Guni
  Pentru o centrala electrica, deoarece centralele electrice au puteri de peste 24kW, va trebuie un invertor de cel putin 24 kW. Intrati va rog pe powergreen si trimiteti-mi un e-mail si va pot face un calcul exact.

 72. edy stelistul

  Va multumesc ma ajutat pentru proiectul meu la tehno despre centrala eolina este intreseant ms:-*

 73. valy

  am de vanzare o instalatie de curent fotovoltaica de 5000w cu euliana placi bateri tot complet tel 756622234

 74. valy

  am euliana de 1500w 8 panouri 12 bateri originale de 2 v 1000ah inversor de 5000w
  adica instalatie completa cam pentru 200m patrai o dau eftin 10000E tel 0263229680
  0756622234 valy bistrita

 75. vasile cosma

  salut ma intereseaza sa achizitionez o eoliana de 3kw/220v cat este pretul ma ajuta cineva multumesc

 76. vasile cosma

  revin as dori toata instalatia sunt din zona piatra neamt

 77. intrati pe powergreen.ro si aveti acolo si pret si in plus avem si cateva modele pe stoc

 78. Bebe

  Si eu vreau sa stiu de unde pot comanda o centrala foarte mare, si cum e cu transportul pentru ca nu vreau pentru romania ci pentru austria..Cine are oferte sa ma anunte si sa stiti ca nu imi pasa de pret ci doar de transport

 79. SORIN VASLUI

  SANT FOARTE INTERESAT , VREAU MAI MULTE DETALII . LA O SUPRAFATA DE 150MP UTILI CARE SAR POTRIVI ? PRETUL SI DACA POT DEVENI INDEPENDENT. SA INTELEG CA ESTE SUFICIENT 3KW/220V ? CINE MA POATE AJUTA?……………………………………..TEL..0742 161154

 80. romulus

  vand turbine eoliene orizontale 2 kw 48 v 1200 euro tel 0721139608

 81. energie.viitor

  Buna ziua pt Vasile cosma va pot face o oferta !!! contactatima pe mobil sau mail!!!0765665571sau hause_passive@yahoo.com Transportul este gratuit !!! Suntem firma specializata pe domeniile VERZII!!!

 82. romulus

  vand generatoare eoliene 2 kw 48 v 1200 euro
  tel 0721139608

 83. Teodor

  2kw la 48V? cat are palele???

 84. Bradut

  In ultimul timp am observat ca se vand mutle tzepe, de regula generatorul de 2000W are 96v sau 120V si palele de 3,2m.

 85. romulus

  3.2 m si generatorul are 48 v.nu este teapa deoarece eu am montat in curte la mine si il am de 2 ani fara probleme.pentru cei interesati luati legatura cu mine 0721139608

 86. Au destule oferte de turbine eoliene si panouri fotovoltaice cei de la NESL ICPE SA.

 87. bobeica aurel

  ma intereseaza pretul unei turbine eoliene 2kw si montata in zona asau bc fara injectarea energiei in retea

 88. Detin pe malul lacului Nuntasi , comuna Istria , judetul Constanta…90 000 mp / 9 ha si as dori sa-l concesionez in vederea INSTALARII unui Parc de Eoliene. adaug ca acolo exista o forta a vintului venita si din partea Marii Negre si a lacului Nuntasi dar si din partea formei de relief sub forma usor valurita. Astept persoane interesate pt CONCESIONARE TEREN…….sau VINZARE. Popescu Claudia , Constanta

 89. Pentru Domnul Aurel.
  O turbina de 2kW complet echipata fara acumulatori costa 14000 RON cu tva inclus, la care se mai adauga si acumulatori care pot costa intre 3100 si 7500 RON TVA inclus.
  Intrati va rog pe powergreen.ro aveti informati complete si avem si pe STOC.

 90. doru

  salut tuturor. nu va mai imbulziti la astfel de tehnici ca nu e ptr oricine, asta v-o spune un specialist cat priveste cine are acces la ele? , pai tot maharii care ne rad in nas cu orice ocazie si ne ignora total cand sunt intrebati oficial de catre cineva indreptatit. Ce poti sa-i faci lui bOC cand il intrebi cat v-a fi o paine si el spune ca “stiti dvs mai bine dar oricum nu v-a fi 5 lei”? RUSINE TUTUROR MAGARILOR.Haideti fratilor sa-i luam iar la ciomagit ca altfel nu scapam de ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 91. daca cei care vind si monteaza aceste eoliene ne-ar da mai multe detalii ar fi ok dar eu nu cred ca stau bine la capitolul preturi ascunse.daca ne gindim ca cei cu monopolul energiei electrice ne beleste de piele in curind o sa ne dea si cu sare si cind te gindesti cit ustura?

 92. ptr DORU; mai omule nu se face politica aici dar actualul guvern este indreptatit sa poata lua aceste masuri se pare ca ai uitat de ceilalti care au darimat economia tarii prin comisioane uriase bagate in buzunarele fara fund,orice revenire se face cu sacrificii si daca te uiti prin hiper marketuri vei realiza ca sunt numai masini de multi euro in parcare iar beneficiarii lor au carucioarele full.DE CE TOTI CEI DE LA STINA FUMEAZA KENT 8?

 93. Camelia

  Vreau mai multe referate daca se poate pls

 94. valy

  am instalatie de 5 kw 8 panouri solare de 150 w turbina 2 kw baterii 1000ah 2v 12 baterii
  inversor 50002 sonoidal pura mai bine zis tot ce e necesar pentru o casa sau o cabana
  o vand ca am nevoie de bani sunt din bistrita tel 0744964726 0034642840062 valy am mai multe instalati 10000E instalatia

 95. romulus

  vand generatoare eoliene 2 kw 48 v 1200 euro
  tel 0721139608 constanta

 96. florin

  ajunge la 3-4 mii euro una in romania…

 97. viorel

  salut,
  sunt nou in discutie…m-am documentat pentru achizitionarea unei turbine eoliene de 3 kw. de uz familial cu conectare in retea (on grid)..in romania sunt preturi triple fata de costul normal ….am luat legatura cu mai multi producatori din china (dupa ce i-am verificat in registrul comertului chinez pentru ca sunt multi scameri in domeniu)…am gasit o turbina eoliana fara stalp si baterii undeva la 1500 de USD…cu transport aproximativ 50 USD se duce la 1550 …..transportul la constanta….am vorbit cu RENEL si am depus documentatia pentru schimbarea contorului in asa fel incat surplusul de energie sa fie varsat in retea iar contorul sa mearga in sens invers…asta in varianta on grid…cu baterii cu tot se duce la 2500 de USD ….oricum mult sub pretul pietei din romania….cei interesati ma pot contacta pe email viorel_09@yahoo.com

 98. patrascu

  Asta e o mare minciuna 50$ transportul din China… looooooool miroase a ţeapă de la o poştă plus deasă pentru a conecta la reţea e nevoie de un invertor on-grid care costă vreo2-3000 euro, iar cheltuielile legate de stâlp ajung la 1000-2000euro. Interesant mod de a atrage noi clienţi! ATENŢIE LA ASTFEL DE OFERTE DUMNEAVOASTRĂ CUMPĂRĂRI PRODUSUL NU PREŢUL!!!

 99. will

  salut,
  Pt. romulus,
  doresc si eu o oferta pentru un generator eolian de 2-3 kw, 220 v,cu si fara acumulatori,cu si fara legarea la reteaua nationala, pe adresa de email wild5511@yahoo.com, multumesc mult.

 100. viorel

  pentru patrascu,
  eu nu caut clienti patrascule…eu vreau sa dau informatii persoanelor care vor sa cumpere direct din china cu costuri de 2-3 ori mai mici…contacteaza-ma si vom discuta…iti voi trimite toate datele …te rog sa studiezi site-ul http://www.qdfzy.com si vei vedea preturi necredinciosule…sau oi fi si tu vreun vanzator de sisteme national imbogatit prin exploatarea celor creduli…probabil ca vrei sa toata lumea sa cumpere de la tine….un invertor in china este 1093 USD, un stalp este 230 usd… iar in Romania un invertor unda sinusoidala pura de 3000w este 4000 ron…necredinciosului….apeleaza-ma la tel 0722223708
  EU NU VAND SISTEME EOLIENE MI-AM CUMPARAT UNUL PENTRU MINE

 101. Patrascu

  Ai gasit si tu un site si te crezi importator daca ai fi cumparat ai fi stiut ca transportul nu e 50$ si nici pretul nu corespunde. Sunt tot felul de chinezarii unele mai ieftine unele mai scumpe. Asta inseamna comert sa investesti in marfa si sa scoti profit.

 102. D.George

  Am dat de o firma din Bacau ce importa lucruri de calitate din Germania la “preturi chinezesti”. http://www.AlternativePureEnergy.ro. Mie mi s-au parut o firma serioasa. nu ca tot felul de firme..ce vand castraveti in piata..si repede s-au bagat si ele pe sisteme alternative de producere a energiei electrice.

 103. Marin Marian

  Putem sa va oferim incepand cu 20 septembrie centrale eoliene de 10kw la pret de 10 000 euro .Produsul este romanesc in totalitate.
  Ma puteti contcta la e-mail transbioil@yahoo.com

 104. viorel

  vand 8 panouri fotovoltaice cu o putere de 1 kw/h aduse din china cu certificat CE si ISO …pret 2000 de euro tel 0722223708

 105. viorel

  vand 8 panouri fotovoltaice putere 1 kw/h -tel 0722223708

 106. bucur costel

  sunt instalator de panouri solare si fotovoltaice.as vrea sa imi gasesc clienti.va las un e-mail.daca sunteti interesat sa stiti mai multe sau cunoasteti pe cineva care ar vrea sa-si faca o instalatie ma gaiti pe adresa urmatoare.yo_bucur84@yahoo.it. multumesc anticipat.

 107. bucur costel

  adresa d e-mail este yo_bucur84@yahoo.it

 108. viorel

  pentru cei interesati de achizitionarea unui sistem eolian sau fotovoltaic (turbina, controler, invertor, dump load, stalp, kit instalare inclusiv ancorare) produse aduse din China cu TUV si CE va stau la dispozitie la preturi de fabrica ….ma puteti contacta la viorel_09@yahoo.com sau telefon 0722223708…..un sistem complet 2 kw inclusiv transport si montaj 3500 euro, panouri fotovoltaice la 1,3 usd W la fabrica
  O zi buna!

 109. Teodor

  Am 2 kituri de turbine eoliene fara stalp de vanzare.
  1kW-turbina generator, controler, dump load…1000 euro
  2kW-turbina generator, controler, dump load, invertor…2000 euro
  0723 76 29 39

 110. cornel

  as dori o centrala eoliana medie cat costa cu tot cu mantaj. multunesc

 111. radu

  Sunt din iasi si am nevoie de de o turbina eoliana cu tot cu acumulatori…etc, pentru asigurarea necesarului la o casa… astept oferte pe urmatoarea adresa de mail…radutuiacob@yahoo.com

 112. burcea

  incercati sa comandati de afara la noi preturile sunt duble iar ca si garantie ai numai de producator
  ex pe ebay eoliana 1,5kw-3000dolari la noi 6000euro
  asa ca alegerea e a voastra…….

 113. Vind generator,(dinam),care are fulie, la 1500 tur pe min. produce 6,5 kw la 380 si 220 volti.Poate fi actionat prin curea de o elice de vint sau printr-o turbina de apa .Este al unei cunostinte,m-i la adus spre vinzare si mi-a garantat ca scoate curent alternativ, fara sa mai fie nevoie de invertor.PRET 1000E 0765274164

 114. iuliano

  doresc sa stiu cat costa o centrala eoliana pentru o
  casa de 500mp cu un consum pe luna 1500kilovati

  doresc un raspuns

  VA MULTUMESC!!!!!!!

 115. iuliano

  Vind generator,(dinam),care are fulie, la 1500 tur pe min. produce 6,5 kw la 380 si 220 volti.Poate fi actionat prin curea de o elice de vint sau printr-o turbina de
  apa,si scoate curent alternativ, fara sa mai fie nevoie de invertor. PRET: usor negociabil 850 EURO. Informati la nr de telefon 0766578374

 116. adrian popa

  intrati pe www. A-P-E. RO . EOLIENE VERTICALE MONTATE LA SUCEAVA, GURA HUMORULUI, CONSTANTA. inf. la tel 0755496390

 117. Cerbu Petrica

  Doresc achizitionarea unei instalatii de produs curent minim 30 de kw,pt cei interesati astept oferta de pret!

 118. Laurentiu

  Sa,ut !
  Ce stiti de pensia solara?
  Cu respect.

 119. saveschi

  caut oferte turbine eoliene 100-200kw second hand daca ma puteti ajuta cu informatii si adrese

 120. ellmo

  Am un teren de 2000 mp la iesirea din Craiova. Cate turbine eoliene as putea monta? Cu ce costuri? Pot vinde energia produsa?

 121. Bobo

  @andreea ..de la vestas poți cumpara…e cam 1 milion € megawattul

 122. dorin

  cumpar generator curent electric pentru o eoliana 4kw platesc 500 euro la Suceava nr tel…0740762864

 123. Maria

  As avea si eu o intrebare:cum pot sa masor viteza vantului?M-ar interesa o (instalatie)turbina eoliana pentru o casa de 300mp,as dori sa fiu independenta energetic.Locuiesc in Timis,si nu ma pricep la tehnice.

 124. corina

  Salve!
  As dori si eu sa stiu care este pretul unui proiect executiv de 1Mw de energie eoliana sau 1Mw de energie fotovoltaica si daca sunt disponibile proiecte aprovate de vanzare in Romania si care este pretul?
  Va multumesc

 125. Calin

  Incepand de cativa ani am dezvoltat o eoliana cu capacitate de 3 kw produsa in Romania 100%, adaptata climei de aici, cu rezultate extraordinare. Am montat mai multe in tara si am reusit sa confirmam rezultatele teoretice. Va stau la dispozitie cu detalii pe email calinflorian@yahoo.com sau la nr de tel. 0769072086.

 126. elena

  buna ziua eu lucrez in italia pt o firma de fotovoltaic ( panouri solare ), eolice si tot restul pt toti interesati in italia costa pachetul de panouri solare plus tot sisitemul plus tot restul pana in 10.000euro cat despre calitatea lui si despre eficienta e este excelenta eu am o casa la tara mi-am facut acest nou sistem si economisesti si apoi sunt si sucventii de la stat pt ajutorul achizitionari bineinteles dureaza la noi ca toate celalalte dar se merita . PT adevaratii viitori clienti pot posta o lista cu preturi si tot restul numai ca ar trebui sa am mai multe comenzi pt a putea oferi un serviciu complet ……

 127. Iorgulescu Florea

  D-ra,D-na Elena,eu locuiesc intr-sat in Dobrogea,nu departe de mine,in afara satul se monteaza eoliene de mare putere,se pare ca as avea ceva vant pt actioare.
  As dori o eoliana de o putere in jur de 5kw si care sa poata fi instalata la o inaltime nu prea mare.
  Puteti dvs sa-mi dat cateva detalii referitor pret si modaliatea de montaj in ROMANIA,eventual durata din momentul cand se semneaza contractul de achizitie?Multumesc .

 128. mihai

  http://pttulcea.mpublic.ro/Comunicate/ptl_2012_10_12_Dohotaru.htm

  grija mare la dohotaru aurel si dohotaru adelin. au firme in tulcea si in onesti si pacalesc oamenii.

  cei ce doresc sa se constituie in parte pagubita, rog sa ma contactati.

 129. M Alex - Sistem Fotovoltaic + Eoliana

  Am tot citit toate postarile de pe acest site, dar nimic interesant. Eu am cautat si cerut oferte din Romania, in vederea montarii unui sistem compus din eoliana si panouri fotovoltaice dar cel mai mic pret raport calitate si putere instalata l-am obtinut de la o firma de prin Bacau, AlternativePureEnergy care montasera un Sistem compus tot din panouri fotovoltaice si o eoliana la o Cabana de Salvamont din Bistrita Nasaud. A venit o echipa de 3 baieti bine pregatiti din conversatiile avute cu ei, si intr-o zi au montat intregul sistem si l-au si pus in functiune de am avut curent la plecarea lor. Din iunie 2012 e montat sistemul si functioneaza ireprosabil. Componentele le-am verificat, panourile sunt nemtesti, invertorul olandez, Bateriile sunt pentru aplicatii solare, toate componentele sunt facute in Germania .
  Sunt multe firme in Romania, care pana ieri aveau cu totul altceva ca si domeniu de activitate iar acum cica vand sisteme alternative. Oricum, ca la noi, la nimenea!

Cine a scris despre articol
Comenteaza si tu: