Energie eoliana – informatii complete despre energie eoliana

Energia Eoliana – Notiuni generale despre energia eoliana

Vantul este miscarea aerului datorata maselor de aer cu temperaturi diferite. Temperaturile diferite sunt cauzate de masele de apa si pamant care absorb diferit caldura soarelui. La scara globala miscarile masive de aer sunt cauzate de diferenta de temperatura intre pamantul de la ecuator si cel apropiat de poli.

Deoarece vantul va bata cat timp soarele va incalzi Pamantul este o sursa de energie regenerabila, ce este exploatata in prezent pentru a produce electricitate.

Turbinele eoliene curente functioneaza pe acelasi principiu ca si morile de vant din antichitate: palele unei elice aduna energia kinetica a vantului pe care o transforma in electricitate prin intermediul unui generator.

Cel mai mare dezavantaj al energiei eoliene este faptul ca nu se obtine electricitate cand vantul nu bate sau bate prea slab, motiv pentru care trebuie asigurata o sursa alternativa de electricitate.

Valorificarea energiei eoliene a inceput in anii ’70, odata cu prima criza mondiala a petrolului. In anii ’90 a revenit in prim plan din cauza ingrijorarilor generate de impactul asupra mediului a poluarii generate de combustibilii fosili. Singurele dezavantaje ale folosirii energiei eoliene este impactul asupra pasarilor si impactul vizual asupra mediului.

SursaUltimele posturi despre Energie Eoliana


Aboneaza-te Aboneaza-te la Newsletter Aboneaza-te la RSS


cautam colabotarori

Cautam colaboratori pentru comercializarea de turbine eoliene, centrale si mori de vant si alte dispozitive de producere a energiei alternative cu ajutorul vantului in cadrul unui magazin online pe aceasta tema, ce va fi lansat in urmatoarele saptamani.

Voi veniti cu produsele, noi venim cu oamenii interesati si potentialii clienti. Nu cautam sa distribuim produsele noastre prin cineva, cautam colaboratori care sa distribuie produsele lor prin noi.

Daca sunteti interesati sau doriti mai multe detalii, va rugam sa ne trimiteti un email pe adresa:


email at energeia punct ro
Posturi recomandate despre Energie Eoliana
33 Comentarii la “Energia Eoliana – Notiuni generale despre energia eoliana”
 1. ungureanu vasile

  as dori sa fiu informat de energia eoliana mai detailat de exemplu pentru o casa energia necesara ce turbina eoliana miar trebui si costul ei care ar fi

 2. Fagarasanu

  Am multe brevete de inventii in diferite domenii, energia eoliana este unul din aceste domenii. Caut pe cineva interesat in vederea colaborari.

 3. pop florin iulian

  Va rog daca si cum as pute sa achizitionez o turbina eoliana cu care sa-mi alimentez locuinta o casa de 5 camere.
  Va multumesc !

 4. Cosmin

  Doresc mai multe informatii despre energia eoliana si cum pot deveni partener sau colaborator pentru comercializarea de turbine eoliene sau alte dispoziteive de producere a energieie eoliene.
  Care ar fi preturile de comercializare a turbineloe eoliene?
  Exista proiecte ce sustin acest gen de producere a energiei electrice?
  care este suma de care trebuie sa dispun pentru achizitia de turbine sau pentru parteneriat?

 5. balas florin

  doresc sa cumpar un sistem ce oferte aveti la energia eoliana
  pentru o casa de 500 mp
  ce acte imi trebuie ca sa imi pun acest sistem si cat costa
  telefon :0762587520
  am inteles de la televizor ca statul plateste 90% din valoarea eolianei
  iar clentul plateste 10%din valuare

  VA MULTUMESC!!!

  BALAS FLORIN

 6. Adrian Vecerdea

  as dori sa aflu mai multe date tehnice,cum se dimensioneaza o astfel de instalatie costuri,avantaje-dezavantaje,furnizori,punere in functiune,etc.Va multumesc.

 7. donose ionut

  as vrea sa-mi instalez o centrala eoliana.as vrea sa stiu cat costa si daca poate fi instalata in zona in care locuiesc eu.locuiesc in comuna lipovat judetul vaslui. consumul de energie este de aproximativ 1000kw pe luna.astept raspuns pe adresa mea. multumesc

 8. donose ionut

  pot fi contactat la urmatorul nr de tel:0752354934

 9. gheorghe matache

  as dori sa fiu informat de energia eoliana mai detailat de exemplu energia necesara pentru o casa de 250 m.patrati ce turbina eoliana mi-ar trebui si ce costuri implica

 10. daniel doroftea

  cat costa o centrala eoliana

 11. Alina

  in vederea construirii unui parc cu energie eoliana, doresc sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg. din informatiile gasite in site am inteles ca dupa identificarea zonei, trebuie sa fac timp de un an de zile masuratori de vant pe locatie. Cine face astfel de masuratori? Exista fonduri structurale nerambursabile pentru astfel de proiecte?

  multumesc

 12. Deaconeasa Cristina

  as dori sa fiu informata despre energia eoliana mai detailat; de exemplu pentru o casa energia necesara , energia produsa, ce turbina eoliana mi-ar trebui si costul ei care ar fi
  as dori sa aflu mai multe date tehnice,cum se dimensioneaza o astfel de instalatie avantaje-dezavantaje,furnizori,punere in functiune,etc. Va multumesc

 13. Zamfir Nicolae

  As dori sa fiu informat despre, unul sau mai multi, producatori de turbine eoliene si eventual oferte de vanzare . Multumesc .

 14. ionut

  As dori sa fiu informat despre producatori de turbine eoliene din bucuresti si ilfov si eventual oferte de vanzare . Multumesc .

 15. Florina

  Interesant articol. Scurt si la obiect.

 16. Mihail Gabriel

  Care este viteza minima a vintului, de a pune in miscare o turbina eoliana, pentru reteaua nationala? (7-8 m/s ar fi deajuns?)

 17. dragila

  ma interesa o instalatie pentru una din ferme care se afla in cimp la o diatanta de 3.5km de primul sat.as dori o analiza pt locatia mea si o aferta.

 18. Eurosat West SRL este o firma cu capital italiano-spaniol infiintata in 2008, avand biroul si depozitul in Bucuresti, care actioneaza in domeniul instalarii stalpilor de masurare a vitezei vantului, directiei, temprraturii, presiunii atmosferice avand la baza toata logistica si experienta acumulata de societatile EURO-SERVICE Italia (www.euro-service.biz) si EUROSAT Renovables Spania (www.eurosatsl.com), ambele leaderi in acest domeniu.

  Pana in prezent firma noastra a montat in Romania in jur de 120 de stalpi, cu inaltimi intre 40 si 80 m avand o structura tubulara sau grinzi cu zabrele.

  Eurosat West SRL ofera si alte servicii tehnice in vederea dezvoltarii parcurilor eoliene cum ar fi:reparatii, transmitere si prelucrare a datelor de vant precum si consultanta in obtinerea diverselor avize si documentatii necesare.

  In speranta unei bune colaborari , cu deosebita consideratie,

  George Deliu/Eurosat West SRL
  tel: 0756036504
  fix: 0374005206
  email: george.deliu@eurosatwest.ro,
  web:www.eurosatwest.ro

 19. cristian

  pt o casa de q50 mp ce turbina miar trebui si cam cat costa?
  si ce cond tre sa indeplinesti ca sa poti avea o astfel de turbina?

 20. cristian

  pt o casa de 150 mp ce turbina miar trebui si cam cat costa?
  si ce cond tre sa indeplinesti ca sa poti avea o astfel de turbina?

 21. sistemul complet format din eoliene, panouri fotovoltaice, invertor, acumulatori,
  progreenenergy il monteaza la 1500 euro / 1ooow. pentru informatii
  tel 0721410973 si progreenenergy .co.cc

 22. dora

  pt o casa nu ai neaparat nevoie de turbina ..ci mai degraba cred ca-s utile panourile fotovoltaice

 23. Lila

  In localitati nu se intaleaza ca fac un zgomot infernal

 24. Epure Vasile Botosani Viisoara

  Tudorache Cristian, nepotul lui Vasile Epure din Botosani , Viisoara Mare
  Clasa a X-a B, Colegiul Cantemi Voda Bucuresti

  ENERGIA NECONVENTIONALA

  Energia eoliana

  La Botoşani, vântul aduce miros de bani

  Metoda folosirii energiei de tip neconvenţional a prins repede contur în ţările europene şi nu numai, iar rezultatele nu au întîrziat să apară. Spre exemplu, Olanda foloseşte vîntul pentru a produce energie electrică, aceasta reprezentînd 20 la sută din totalul necesar.
  Mijloacele neconvenţionale i-au inspirat repede pe oamenii de afaceri străini, care au început să privească hulpav la zonele româneşti. Aşa se face că vîntul de pe dealurile judeţului Botoşani a devenit atracţia numărul unu pentru rudele noastre întru latinitate, italienii. Luna aceasta, cîţiva reprezentanţi ai unui concern italian au cerut sprijin autorităţilor judeţului pentru a amenaja în 17 localităţi cu potenţial parcuri eoliene. Comunele au fost alese pe “sprînceană” şi vor avea numai de cîştigat. Vor fi bani la bugetul local, vor fi locuri de muncă pe o perioadă de jumătate de secol, iar drumurile de pămînt îşi vor schimba haina cu una “de firmă”. Cel puţin aşa au promis italienii în cazul în care li se vor permite să-şi amplaseze aparatura pe meleaguri moldave. Intenţia străinilor i-a făcut să ofteze adânc a nostalgie pe cei care au făcut parte din vechea gardă a judeţului, pe vremea “epocii de aur”.

  “Sperietoarea” de pe deal

  Ceea ce nu ştiu italienii este că românii au încercat de mult să folosească energiile neconvenţionale. Au construit hidrocentrale pentru a exploata forţa apei şi au făcut tot posibilul să ţină în frîu şi vîntul în anumite zone din ţară. Ministerul Energiilor demarase după 1985 un proiect, în acest sens. Fiecare judeţ trebuia să prezinte într-un timp limitat cîte un proiect de execuţie a unor centrale eoliene sau centrale de biogaz. Nu numai vîntul era exploatat… O idee care nu a funcţionat niciodată viza exploatarea deşeurilor animale. “Ni s-a cerut atunci să facem un proiect de centrală care să producă biogaz. Practic, într-o cuvă se puneau deşeuri de la animale, care fermentau şi gazul care ieşea să fie folosit ca energie. Nu am înţeles cum s-ar putea face”, îşi aminteşte Constantin Ilisei, arhitectul judeţului Botoşani.

  De centrale eoliene însă nu au scăpat. Vînt pe dealurile Botoşaniului era, bani erau, voinţă trebuia să fie. O problemă a fost însă găsirea zonei pe care să fie amplasată instalaţia. În cele din urmă, locul de întîlnire a două văi în comuna Băluşeni a cîştigat voturile celor implicaţi. “Trebuie să înţelegeţi că era ceva nou. Era o provocare cu miză mare. Nimeni nu ştia ce înseamnă centrală eoliană şi totuşi s-a construit şi a produs şi energie”, îşi aminteşte arhitectul Ilisei. Patru luni au muncit arhitecţi, ingineri şi constructori la ridicarea primei şi singurei centrale eoliene pe teritoriul judeţului, folosindu-se metode rudimentare, inventate de ingeniozitatea proverbială a românului. Turnul înalt, cît două etaje, a fost construit din beton armat, iar pentru elice s-au folosit două aripi de avion îmbinate într-un anumit unghi. Sistemul care micşora viteza, atunci cînd puterea vîntului scădea, era format din saboţi de Dacie românească. Astfel construită centrala a fost conectată la energia electrică. “A produs curent electric la un moment dat, eram foarte mîndri. Făcea un zgomot sinistru, înfiorător. Amplasată pe un deal, în pustietate, centrala care huruia te băga în toţi sperieţii”, a spus Constantin Ilisei.
  Dintr-o dată a tăcut pentru totdeauna, nu înainte ca o explozie în interiorul turnului să-i pună pe fugă pe cîţiva locuitori ai comunei care îşi aveau casele în zonă. “A început a pîrîi, a trosni şi au luat-o toţi la fugă. Oamenii au crezut că le vor exploda casele din cauza minunii care apăruse din senin pe teritoriul comunei lor. Şi deodată, nu s-a mai auzit nimic nici pînă în ziua de azi”, îşi aminteşte Mihai Iacob, referent în cadrul Primăriei Băluşeni.

  Minunea care a înghiţit aproape un milion de lei în anul 1988, în condiţiile în care pentru construcţia celui mai mare spital din judeţ s-au cheltuit 560.000 lei, a fost pasată pe la diferite instituţii, ultima dintre acestea Apa Grup de astăzi, fostă IJGCL, transformînd-o într-un martor mut al unei încercări nereuşite de a folosi vîntul pentru a produce energie electrică.

  Mentalitatea

  Deşi au primit o documentaţie amplă a proiectului pe care străinii vor să-l demareze în comunele lor, edilii locali au privit cu scepticism. La întîlnirea stabilită au venit doar şase primari din 17, lucru care l-a scos din sărite pe prefectul judeţului, Cristian Roman. La strigarea “catalogului”, primea cîte un “absent” care îl făcea să înţeleagă că primarii botoşăneni nu ştiu cu ce se “mănîncă” energia eoliană. “A primit fiecare cîte un dosar unde li s-a explicat clar ce vor să facă italienii şi care este rolul lor ca şi consiliu local, ca şi primar. Nu trebuie decît să aprobe o autorizaţie, în rest totul decurge de la sine. Din cîte se pare, s-au făcut nevăzuţi. Fiecare are un motiv să nu vină la întîlnire. Ba e în concediu, ba e la consfătuire, nu ştiu ce s-a întîmplat şi tare sînt curios să aflu”, a spus prefectul.
  Italienii sînt convinşi că vor reuşi să convingă autorităţile comunelor vizate să accepte provocarea, la fel cum sînt convinşi că harta obţinută prin satelit le arată că judeţul Botoşani este mână cerească pentru demararea unei afaceri prospere prin exploatarea vîntului, ca energie neconvenţională

 25. Jingoi Cristian

  Buna ziua,m-ar interesa mai multe detalii despre energia eoliana;eu am o cabana cu amprenta la sol de 8/8 si suprafata totala de 140m2(un living,o bucatarie,2 bai,4 dormitoare)situata in Rasnov,zona Glejarie.Cam ce centrala eoliana mi-ar trebui si cam cat ar costa?Multumesc anticipat!

 26. Drideanub Corneliu

  Sunt interesat de firme din tara sau din exterior capabile sa dezvolte in Romania o linie de fabricatie de centrale eoliene cu putere de 1-5 MW;detinem teren si specialisti;ne intereseaza posibilitatea accesarii de fonduri europene aplicate pe proiecte de construire de centrale eoliene de marimea aratata mai sus dar si de dimensiuni mai mici;suntem interesati si de comenzi in acest sens si colaboratori sau asociati interesati sa investeasca in acest proiect de fabricare in Romania de centrale eoliene;
  Contactati-ma pe e mail sau pe telefon 0722469141 sau 0256370860 dupa 18.00 -24.00 luni-vineri;
  Suntem deschisi in colaborare cu firme internationale de profil;invesstim in viitor!

 27. viorel

  asigur consilierea persoanelor interesate de achizitionarea unei turbine eoliene off and on grid de la 1 la 50 kw, din china, calitate superioara, preturi fara concurenta in romania, eventual achizitionarea si montarea acesteia …o turbina de 2 kw/h poate fi vazuta la Baicoi, jud Prahova, timp de livrare 90 de zile,
  – kit complet off grid ( generator, stalp, baterii, controler, invertor, dump load,accesorii pentru montare ) – turbina 1 kw/h off grid – 2500 euro
  – kit complet off grid ( generator, stalp, baterii, controler, invertor, dump load,accesorii pentru montare ) – turbina 1 kw/h off grid – 3000 euro
  tel 0722223708, email viorel_09@yahoo.com

 28. Drideanu Corneliu

  Sunt interesat de firme din tara sau din exterior capabile sa dezvolte in Romania o linie de fabricatie de centrale eoliene cu putere de 1-5 MW;detinem teren si specialisti;ne intereseaza posibilitatea accesarii de fonduri europene aplicate pe proiecte de construire de centrale eoliene de marimea aratata mai sus dar si de dimensiuni mai mici;suntem interesati si de comenzi in acest sens si colaboratori sau asociati interesati sa investeasca in acest proiect de fabricare in Romania de centrale eoliene;
  Contactati-ma pe e mail cornel.drideanu@clagi-coplass.com sau pe telefon 0722469141 sau 0256370860 dupa 18.00 -24.00 luni-vineri;
  Suntem deschisi pentru colaborare cu firme romane si internationale de profil;investim in viitor!

 29. anghel marian

  Stimate dl. Drideanub Corneliu lasa-ti o adresa de e-mail.

  Cu stima

 30. Buna ziua,

  singura firma din europa care da de la zece ani garantie de germania pe produsele sale si nu foloseste nici macar un cablu provenind din asia toate componentele folosite sunt fabricate in Germania, Austria, UK preturi la instalati de producere a energiei biotec la preturi de la 1800euro/Kw/h. la solicitarea dumneavoastra va trimitem prezentarea sistemelor BIOTEC. Noi nu vindem Turbine verticale, vindem solutii individualiate pentru fie care client in parte scopul nostru este ca dumneavostra sa aveti prin ssitemele Biotec o sursa de venit pe urmatorii 25 ani! prin vant si soare. comercializam si solutii independente unde nu exista retea cu acumulatori de gel, mai multe detalii in prezentarea Biotec.

  Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie, cererea de prezentare trimiteti o pe adresa de mail:
  coste@biotec-international.ro

  Paul Coste

 31. buna , ce zice omul de la societatea NEW Energy Srl este perfect adevarat.
  Am sa iau legatura cu iei ca vad ca se pricep oamenii. DIn Asia NO GARANTIE, NO CALITATE la preturiile afisate si daca se strica ceva atunci sa vezi belea. oricum pentru o casa de aproximativ 150-250m2 se poate incalzi si apa si caldura din soare si vant, depinde exact de zona/ locatie, cel mai mult. Sa cumparati o instalatie de sub 5Kw/h nu are nici un sens, aici vorbesc de dobrogea si moldova, dar si acolo in fie care caz este recomandabil sa vina un om sa vada locatia exacta si sa va faca o analiza, pentru ca nu este vorba doar sa va incalzeasca sau sa elimine costurile de curent. In toate cazurile ar trebui sa vedeti un astfel de sistem ca o sursa de venit pe urmatoari 25 de ani (in cazurile unde vorbim de instalatie grid connected). Unde reteaua nationala este foarte departe de locatia dumneavoastra se face o instalatie independenta. Se pod adauga sisteme de peleti ca back up care nu costa mult si consuma putini peleti. Posibilitati sunt multe important este cel mai mult ce va ofera comerciantul. Daca nu vine sa vada la fata locului ce necesita clientul sunati la BIOTEC INTERNATIONAL sa vedeti differenta si decideti voi dupa aia….. :-)

  Paul Coste

 32. evaandra

  unde te gasesc fagarasane? lasa nr de tel sau un id…sa facem afacerea

 33. viorel

  pentru Paul Coste
  am vazut postarile dvs. pe unele site-uri ….eu va propun sa solicitati oferta noastra,
  am colaborat cu o firma din spania pentru panouri fotovoltaice care le producea in china…pretul ajungea la 1,8 euro watt-ul
  am identificat firma din china producatoare si acum luam direct de la ei ….pretul ajunge la vanzare la noi la 1 euro watt-ul
  mai toate firmele cu brand din europa isi muta unitatile de productie in china….aplica sigla lor dar produsele vin direct din china
  asa ca….putem colabora cu mentiunea ca toate produsele noastre au CE si TUV
  cu respect
  Viorel Robitu
  Pex Company
  tel 0722223708

Cine a scris despre articol
Comenteaza si tu: